Oven op 180⁰ C. (boven- en onderwarmte) voorverwarmen.
Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
Bakvorm invetten, het deeg uitrollen en het bakpapier verwijderen.
Het deeg in de vorm leggen.
Met het overgebleven deeg de randen versterken.
Roer de ricotta en de eieren tot een glad mengsel.
Al roerend de suiker geleidelijk toevoegen.
Giet het mengsel in de bakvorm.
In de oven op het onderste rek in ca. 45 min. goudbruin bakken.
De helft van de aardbeien met de poedersuiker pureren.
Met de overige aardbeien en de melisse garneren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De ricottavulling dient als basis en kan naar voorkeur belegd worden met andere fruitsoorten van het seizoen, zoals abrikozen, kersen, perziken, rode/zwarte krenten of andere bessen. Alle vormen van kaas(resten), zoals kwark, crème fraîche en nog veel meer, kunnen door de ricotta gemengd worden.