Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Polsterzipf
zoet bladerdeegflapje
Porties:
15
Polsterzipf
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
130
g
Marille marmelade
aalbessenkonfitüre
▢
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 220° C.
Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
Snijdt er vierkanten van (ca. 8 x 8 cm).
Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
Leg de marmelade in het midden van het vierkant.
Vouw het vierkant in eendriehoek en druk de randen goed aan.
Bestrijk de driehoeken nu met ei.
Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
De deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Oostenrijk