Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete pompoentaart
Porties:
1
taart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
▢
600
g
pompoen geschild
ontpit, gesneden in blokjes
▢
¼
l
water
▢
4
ei
▢
120
g
basterdsuiker
▢
200
g
roomkaas
▢
1
tl
gember
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
maizena
▢
kaneel
▢
peper & zout
▢
boter
Instructies
Haal het zanddeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170° C.
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
Doe wat boter in de pan en fruit de pompoem, kook het vervolgens verder in het water en giet het af.
Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
Meng de eieren, suiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel door elkaar.
Vul de taartvorm en bak hem in 35 - 40 minuten af op 180° C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Herst