Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
anti-aanbakpan
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
zout
peper
▢
400
gram
varkensvlees
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
knoflook
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
500
gram
andijvie
▢
100
gram
zure room
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25 minuten gaar.
Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het vlees, met het deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven.
Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe andijvie, de zure room en wat peper en zout door.
Serveer de stamppot met het vlees en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees