Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot 4
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Stamper
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
aardappels
Eigenheimers of Irene
▢
500
gram
andijvie
▢
2
bosuitjes
▢
150
gram
komijnekaas
▢
250
gram
ontbijtspek
▢
peper
zout
▢
25
gram
boter
▢
1
dl
melk
▢
3
eetlepel(s)
mosterd
Instructies
Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de komijnekaas in heel kleine blokjes.
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Bak intussen het spek of de bacon in een droge koekenpan in 5 minuten goudbruin en knapperig.
Giet de aardappelen af en stamp deze met het bakvet van het spek, de boter en de melk tot een puree.
Schep de andijvie, de kaasblokjes en de mosterd erdoor en verwarm de stamppot al omscheppend tot deze door en door warm is.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de stamppot met het uitgebakken spek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees