Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
bieten
gekookte en geschaafde
▢
7
grote
aardappels
▢
300
gram
bacon
of een blok gerookte tofu
▢
1
ui
▢
300
gram
komijnekaas
in blokjes
▢
citroensap
▢
peper
zout of bouillon naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen gaar.
Verwarm de geschaafde bieten (giet de bieten niet af!).
Stamp de aardappelen en roer de bieten erdoor.
Voeg eventueel nog een beetje water of melk toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze in
een beetje olie goudbruin.
Snijd de ui fijn en roer die door de stamppot, evenals het citroensap en de
komijnekaas.
Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan, zodat de kaas smelt.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch