Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boeren andijviestamppot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
11/2
kg
aardappels
▢
75
gram
boter
▢
⅛
liter
Bulgaarse yoghurt
▢
zout
▢
peper
▢
250
gram
ontbijtspek
▢
450
gram
andijvie
▢
200
gram
Casselerrib
ongekookte in plakken van 1 cm 50 gr
▢
ui
gefruite Conimex
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.
Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.
Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland