Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolstamppot met kaas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
11/4
kg
aardappels
▢
200
gram
belegen kaas
▢
200
gram
spekreepjes
▢
650
gram
bloemkool
▢
11/2
dl
melk
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
zout
peper
Instructies
Schil en was de aardappelen.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Bak het spek in een droge koekepan knapperig en verkruimel het.
Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ± 30 minuten gaar en giet het kooknat af.
Verwarm de melk met de mosterd.
Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe.
Schep de kaasblokjes door de stamppot.
Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees