Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettestamppot met paprika en chorizo
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
zout
▢
1
grote
ui
▢
1
grote
courgette of 2 kleine courgettes
▢
1
paprika
▢
1
paprika
▢
200
gram
chorizo aan een stuk
▢
25
gram
boter
▢
1
theelepel
Italiaanse kruiden
▢
2
theelepels
bouillonpoeder
▢
100
gram
oude kaas
▢
½
dl
melk
▢
versgemalen
peper
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
Pel en snipper de ui.
Snijd de courgette, de paprika's en de chorizo in stukjes.
Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten.
Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel.
Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken.
Schep de stukjes paprika en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees