Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friese boerenkool met rookworst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
450
gram
boerenkool
▢
1
runderrookworst á ± 250 gr
▢
200
gram
Friese nagelkaas
▢
2
goudrenetten
▢
100
ml
koksroom
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Schil de appels en rasp ze grof.
Verwarm de koksroom.
Neem de worst uit de pan.
Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
Serveer de stamppot met de rookworst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Friesland