Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene koolstamppot I
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
zout
peper
▢
500
gram
savooiekool
▢
150
gram
boter
▢
1,5
deciliter
melk
Instructies
Kook de aardappelen met water en zout in 20 minuten gaar.
Haal de bladeren van de kool los, verwijder de nerven en scheur de bladeren in grove stukken.
Smelt in een steelpan 100 gr boter.
Leg de groene koolbladeren in een pan en sprenkel er de boter over.
Smoor de savooiekool afgedekt op zacht vuur in 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en kook ze droog.
Pureer ze met een stamper of pureeknijper en klop scheutje voor scheutje de melk door de puree.
Klop de rest van de boter erdoor.
Roer tenslotte de savooiekool met het stoofvocht door de puree.
Lekker met kalfsoesters.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch