Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene koolstamppot II
500 gr rundergehakt 3 gesnipperde uien 500 gr kleingesneden groene kool 1 kg aardappelen 1 eetlepel kerrie (of naar smaak meer)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gehakt
▢
3
ui
gesnipperd
▢
500
gram
groene kool
kleingesneden
▢
1
kg
aardappels
▢
1
eetlepel
kerrie
of naar smaak meer
▢
pureestamper
Instructies
Kook de aardappelen gaar.
Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde uien toe en doe er, als die glazig zijn, de kerrie bij.
Breng water met wat zout aan de kook, blancheer de groene kool ± 5 minuten en laat uitlekken.
Doe de aardappelen, de groente en het gehakt-uimengsel bij elkaar en stamp er met een pureestamper een stamppot van.
Voeg, als de stamppot wat te droog is, een beetje gekookte melk toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees