Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gyros-boerenkoolstamppot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
750
gram
bloemkool
▢
zout
▢
1 ½
kg
aardappels
▢
30
gram
boter
▢
4
plakken
casselerrib á 50 gr
▢
2
eetlepels
rundvleesjus
▢
1
zakje
mix voor gyros
▢
peper
▢
½
theelepel
Provençaalse kruiden
Instructies
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 11/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees