Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hete bliksem met pittige gehaktsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
115
gram
boter
▢
4
ui
▢
5
zure appel
waarvan 4 in plakjes en 1 geraspt
▢
1
pakje
aardappel puree
inh. 130 gr
▢
2
dl
melk
▢
zout
peper
▢
1
ei
▢
400
gram
gehakt
▢
1
kruidenbouillonblokje
▢
2
theelepels
peper
potje
▢
¼
theelepel
gemalen jeneverbessen
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
ovenschaal
Instructies
Bak 3/4 deel van de uien 5 minuten zachtjes in 50 gr boter.
Voeg de plakjes appel toe en bak ze 3 minuten mee.
Bereid de aardappelpuree met de melk en wat water volgens de aanwijzing op de
verpakking en roer er het ei en 25 gr boter door.
Bak de rest van de uien 5 minuten zachtjes in 25 gr boter, voeg het gehakt toe, bak
het in 10 minuten rul en breng Op smaak met zout en peper.
Voeg 11/2 dl water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat met het deksel op
de pan 5 minuten stoven.
Roer de peperkorrels erdoor.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de gebakken ui met de plakjes appel, de geraspte appel, zout, peper en de
jeneverbessen door de aardappelpuree en schep de helft van de stamppot in de
ovenschaal.
Verdeel het gehaktmengsel erover en dek af met de rest van de stamppot.
Strooi er paneermeel over en verdeel er 15 gr boter in vlokjes over.
Laat de stamppot in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
/
Stamppot
/
Vlees