Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep Roularius
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
200
gram
gerookt spek
▢
20
kleine
ui
▢
250
gram
verse kampernoelies
▢
2
prei
▢
2
selders
▢
2
wortels
▢
2
aardappels
▢
2
flesjes
Rodenbach
▢
1
liter
vleesbouillon
▢
peper
zout
▢
peterselie
kruidentuiltje
▢
laurierblad twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden
Instructies
Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek
aan toe.
Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze
op een bord.
Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze.
Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen.
Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet
de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje.
Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach
en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt.
Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit.
Maak de rest met de mixer fijn.
Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng
op smaak met peper en zout.
Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen.
Laat opnieuw even opkoken.
Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België