Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep uit Malmédy
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
boter
▢
scheutje
bier
▢
gember
naar smaak toevoegen
▢
kaneel
naar smaak toevoegen
▢
suiker
naar smaak toevoegen
▢
citroen
naar smaak toevoegen
▢
zout
naar smaak toevoegen
▢
peper
naar smaak toevoegen
▢
2
ei
▢
100
gram
room
▢
4
snee bruin brood
Instructies
Smelt boter in een grote pan en voeg, als de boter vloeibaar is (hij mag niet
bruin worden) beetje bij beetje bloem toe.
Roer alles met een houten lepel goed dooreen.
Voeg scheutje bij scheutje bier toe en blijf roeren, zodat een soort vloeibare
gebonden saus ontstaat.
Laat het geheel op zacht vuur ± 20 minuten doorkoken.
Controleer de soep van tijd tot tijd om te zien of hij mooi gebonden blijft.
Wordt de soep te dik, voeg dan nog wat bier bij en draai het vuur wat lager.
Voeg vervolgens naar smaak gember, kaneelpoeder, suiker, citroenschil, zout
en peper toe.
Laat het vuur steeds laag.
Doe 2 eidooiers in een soepterrine samen met 100 gr room en roer de soep
onder het ei-roommengsel.
Serveer op bij voorkeur warme borden, samen met sneden bruin brood en
boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe gerust veel peper in deze soep. Dat geeft nu juist contrast in smaak, wat deze soep zo apart maakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België