Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biersoep van de roerstok
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
witte selders
▢
4
prei
▢
3
ui
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
liter
Rodenbachbier
▢
250
gram
tarwegriesmeel
▢
1
kalfsschenkel
▢
¼
liter
lichte bouillon
▢
2
ei
▢
1
eetlepel
bloem
▢
150
gram
boter
▢
¼
liter
room
Instructies
Snijd de groenten fijn, laat ze in de boter wellen, bestrooi ze lichtjes met de
bloem en overgiet ze met het Rodenbachbier.
Voeg zout toe en laat zachtjes koken.
Los het griesmeel in de lichte bouillon op en voeg dit samen met de
kalfsschenkel aan het bier-groentemengsel toe.
Haal de schenkel als hij gaar is (na 1/2 uur) uit de pan en houd hem goed
warm.
Zift de soep, voeg er de room bij en breng opnieuw aan de kook.
Klop het eiwit lichtjes op en giet het onder voortdurend roeren door een vergiet
in de roomsoep.
Snijd de schenkel in fijne stukjes en voeg die samen met fijngesnipperde kervel
bij de roomsoep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België