Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsoep van Astrid Veltman 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
bloemkool
▢
1½
liter
bloemkool
▢
1
kleine
selderij
▢
2
aardappels
▢
1
ui
▢
50
gram
vetstof
▢
50
gram
peterselie
▢
bloemkool
▢
peper
▢
zout
▢
kruidentuiltje
Instructies
Kook de bloemkool.
Reinig de selderij en de ui, was ze en snijd ze in stukken.
Verhit de vetstof en fruit hierin de fijngesneden ui en selderij.
Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
Houd de tuiltjes van de gare bloemkool opzij.
Doe de groenten en het kruidentuiltje in het kookwater (eventueel met de bouillon), breng aan de kook en laat gaar koken.
Verwijder het kruidentuiltje.
Pureer de soep of mix haar en breng op smaak met peper en zout.
Voeg voor het opdienen de gare bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België