Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2 ½
liter
bouillon
▢
3
grote
aardappels
▢
250
gram
gedroogde witte of bruine bonen
▢
3
ui
▢
2
prei
▢
50
gram
vetstof
▢
1
selderij
▢
peper
zout
▢
1
takje
bonenkruid
vers of 1 mespunt gedroogd
▢
2
sneden doorregen spek
Instructies
Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week.
Reinig de aardappelen en de ui en snijd ze in stukken.
Reinig de selderij en de prei, was ze en snijd ze in stukken.
Verhit de vetstof en fruit hierin de prei, de selderij en de ui.
Laat de geweekte bonen koken met het weekwater.
Voeg eventueel nog water bij.
Voeg dan de gefruite groenten, de aardappelen, de bouillon en de kruiden toe en kook alles gaar.
Pureer de soep en laat haar nog even doorkoken.
Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze.
Voeg voor het opdienen het gebakken spek bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België