Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Erwtensoep op z’n Vlaams
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
erwten
▢
2 ½
liter
water
▢
1
hammetje
▢
1
prei
▢
1
selderij
▢
2
grote
ui
▢
peper
zout, laurier
Instructies
Was de erwten en zet ze met ruim water 24 uur te weken.
Reinig de prei, de selderij en de uien, was ze en snijd ze in grove stukken.
Zet de erwten, het vlees en de gesneden groenten met het water op, voeg de kruiden toe en laat de soep 3 uur koken.
Haal het vlees uit de soep en snijd het in kleine stukjes.
Verwijder de laurier en zeef de soep.
Voeg het vlees erbij en laat de soep nog 10 minuten koken.
U kunt de soep eventueel opdienen met broodkorstjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België