Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kipfilet in Mediterrane Tomatensaus
Deze sappige kipfilet wordt gestoofd in een romige tomatensaus met Mediterrane kruiden en chilipoeder. Heerlijk met pasta en een frisse salade!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Hapjespan
Ingrediënten
▢
4
kipfilets
▢
3
tomaten
ontveld en in blokjes
▢
1
kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
3
eetlepels
vloeibare bakboter
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Wrijf de kipfilets in met zout, peper en chilipoeder.
Verhit de bakboter in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze kort mee.
Schenk de kippenbouillon in de pan en roer de Boursin Cuisine erdoor.
Laat de kipfilets afgedekt 8-10 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tagliatelle en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte
Pinot Grigio
of een kruidige
Chianti
past goed bij de romige tomatensaus en de kruidige kip.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kip
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden