Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Nieuwjaarskoek met noten
Deze rijk gevulde koek met noten en rozijnen bereidt u volgens een oud recept uit Polen.
Hij is het lekkerst als u hem al 2-3 weken van tevoren maakt.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
ei
▢
250
gr fijne
suiker
▢
1
eetlepel
kruidnagel
▢
1
eetlepel
kaneel
▢
250
gram
rozijnen
▢
250
gram
amandelen
of gemengde noten / geen hazelnoten
▢
150
gram
bloem
Instructies
Vet een vlaaivorm van 28 cm doorsnede in en bestuif hem dun met bloem.
Scheid de eieren met een eierscheider en klop de eiwitten met een mespunt zout in een vetvrije kom heel stijf.
Klop de dooiers met de suiker tot de massa als een dik, zachtgeel lint van de gardes loopt.
Schep de kruiden, de amandelen, de rozijnen en de bloem er in gedeelten door.
Spatel de eiwitten er luchtig door en bak de koek in het midden van een warme oven (150°C) in ± 50 minuten gaar.
Snijd de koek uit de oven met een natgemaakt mes in repen, laat die verder afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbaar koekblik tot Nieuwjaarsdag.
Van even liggen wordt de koek alleen maar lekkerder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Polen
Feestdagen etc
Oud & Nieuw