Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroengras-kipspiesje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
kip
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode peper
zonder zaadjes en fijngehakt
▢
1
bosuitje
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
Thaise vissaus
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
▢
6
eetlepel(s)
sereh ( citroengras )
▢
olie
Instructies
Door de spiesen van citroengras zijn deze satés een lust voor het oog.
Maal in een keukenmachine de kipblokjes samen met knoflook, rode peper, bosuitje, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel.
Verdeel het kipgehakt in 6 gelijke porties.
Verwijder de buitenste harde bladeren van de stengels sereh.
Kneed om het dikke gedeelte van elke stengel sereh een portie gehakt tot een langwerpig worstje van ca. 6 centimeter lang.
Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes in 7-8 minuten in een hete grillpan of onder de ovengrill rondom bruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Thailand