Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Barbecuesalade kip en chorizo
Heerlijke salade voor bij de barbecue met kip, chorizo, rucola, cherrytomaten en een dressing van Hellmann's mayonaise en witte wijnazijn.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
kip
▢
100
ml
ketjap marinade
▢
40
g
chorizo
▢
70
g
rucola
▢
250
g
tomaat
gehalveerd
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
4
eetlepel(s)
dragon
fijngesneden
▢
4
eetlepel(s)
Hellmann's Real
extra nodig:
▢
barbecuespiesen of extra lange satéstokjes geweekt in water
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze gedurende 30 minuten in de kant-en-klare ketjap marinade.
Verwarm de barbecue of grill.
Snijd de chorizo in plakjes.
Rijg de gemarineerde kip en chorizo plakjes op een spiesen barbecue of grill deze totdat het gaar is.
Maak intussen de salade van rucola en de cherrytomaten
Mix de olijfolie, de witte wijnazijn, de knoflook, de dragon en de Hellmann's mayonaise. Schenk dit vervolgens over de salade.
Haal de kip en de chorizo van de spies af en schep ze door de salade.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de barbecuesalade met kip en chorizo met stokbrood of Turks brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Gevogelte
/
Kip
/
Salade