Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli Fetaburgers
Deze heerlijke broccoli-fetaburger bevat veel groenten. Makkelijk uit de hand te eten en heerlijk van smaak.
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
halve broccoli
▢
1
teentje
knoflook
▢
0.5
rode ui
▢
1
ei
▢
100
gram
fetablokjes
▢
1
handje
Parmezaan
▢
100
gram
bloem
▢
3
handen
munt
▢
3
eetlepel(s)
Griekse yoghurt
▢
3
eetlepel(s)
Hellmann's Real
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
handen
veldsla
▢
3
harde broodjes
▢
olijfolie
▢
peper & zout
Instructies
Snijd roosjes van de broccoli en maal ze fijn in een keukenmachine.
Snijd de knoflook en ui grof.
Voeg de knoflook, ui, het ei, de feta, Parmezaanse kaas, bloem en 1 hand munt toe aan de broccoli.
Maal kort tot een egale substantie.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
Strooi wat bloem op het aanrecht.
Vorm nu burgers van het mengsel.
De burgers zullen nog wat nat zijn, maar dat is geen probleem.
Je kunt de vorm nog wat aanpassen als je ze in de pan hebt gelegd.
Bak de burgers op middelhoogvuur in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin.
Maak ondertussen de dressing.
Snijd allereerst twee handen munt heel fijn.
Meng de yoghurt met Hellmann’s en voeg hieraan de munt toe.
Voeg vervolgens de citroensap toe en breng op smaak met wat zout en peper
Snijd de broodjes open en beleg met wat sla.
Leg hierop een burger en maak af met de dressing.
Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch