Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje Hamburger
“Ik vond het een giga lekkere burger. De alfalfa zorgt ervoor dat het geheel mooi fris blijft, mozzarella en pesto geeft ‘m een Italiaans tintje en Hellmann’s zorgt ervoor dat het een lekkere smeuïge burger wordt.”
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
broodje
▢
1
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
1
eetlepel(s)
Parmezaan
▢
10
blaadjes
basilicum
▢
1
scheutje
olijfolie
▢
1
hamburger
▢
1
handjevol
veldsla
▢
65
g
mozzarella
ca. 1/2 bol
▢
3
plakjes
tomaat
▢
1
eetlepel(s)
Hellmann's Real
▢
15
g
alfalfa
Instructies
Kneed van het pizzadeeg twee kleine bolletjes.
Rol die plat en bak ze af in de oven in 15 minuten op 180C.
Hou ze in de gaten tot ze mooi bruin zijn.
Je kunt ook gewoon brood gebruiken, een pitabroodje bijvoorbeeld.
Maak zelf pesto door de pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer of heel fijn te hakken.
Bak de hamburger; beide kanten zo’n 3-4 minuutjes.
Begin met een broodje, doe daarop wat veldsla, mozzarella en tomatenschijfjes.
Daarop leg je de burger met een beetje pesto en een eetlepel Hellmann’s.
Dit is onmisbaar, want anders wordt je burger te droog; saus is een must voor een lekkere burger en Hellmann’s is heel mooi romig en smaakvol.
Doe een dikke pluk alfalfa bovenop de burger en leg het andere broodje erop.
Zet de burger vast met een prikkertje en klaar ben je.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vlees