Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergegratin
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
asperges
geschilde
▢
2 ½
dl
melk
▢
20
gram
boter
▢
40
gram
bloem
▢
2
ei
▢
2
kg gewassen
spinazie
▢
100
gram
geraspte kaas
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de asperges.
Bewaar 2 1/2 dl van het kookvocht en meng dit met de melk.
Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 3 minuten garen.
Roer er beetje bij beetje het melkmengsel door en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eidooiers en de kaas erdoor.
Leg de asperges in een ovenschaal.
Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
Gratineer het gerecht in ± 25 minuten In het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel