Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde asperges
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
asperges
▢
4
eetlepel(s)
crême fraiche
▢
50
gram
oude kaas
geraspte
▢
4
eetlepel(s)
melk
▢
een snufje
nootmuskaat
▢
een snufje
peper
▢
2
takjes
peterselie
▢
een snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal.
Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren.
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch