Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde slakken met asperges
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
asperges
▢
3
eetlepels
boter
▢
zout
peper
▢
1
sjalotje
▢
1
dl
slagroom
▢
1
ei
▢
10
basilicum
▢
24
slakken
Instructies
Maak de asperges schoon.
Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne.
Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.
Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.
Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk