Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude asperges met warme citrussaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
witte asperges
▢
zout
▢
½
theelepel
suiker
▢
10
gram
boter
Voor de saus:
▢
100
gram
boter
▢
2
ei
▢
zout
versgemalen peper, cayennepeper
▢
1
dl
sap van bloedsinaasappels
▢
0.5
sinaasappel
de geraspte schil er van
▢
2-3
eetlepel(s)
citroensap
▢
enkele takjes
kervel
Instructies
Kook de asperges in ruim water met zout, zout, de suiker en de boter beetgaar en laat ze helemaal afkoelen.
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ± 1/3 inkoken.
Breng een laagje water in een pan aan de kook.
Klop de eidooiers met de kruiden in een kom romig op en doe dit in het kokende water.
Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door.
De saus mag nu niet meer koken.
Serveer de koude asperges met de warme saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch