Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lentetimbaal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
groene asperges
▢
zout
peper
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
1
sjalot
▢
100
gram
gekookte beenham
vleeswaren
▢
¾
dl
crême fraiche
▢
1
dl
droge witte wijn
Elzas Pinot Blanc
▢
1 ¼
dl
slagroom
▢
4
bakringen
doorsnee ± 10 cm
Instructies
Snijd ± 2 cm van de onderkanten van de asperges af en kook de asperges in kokend water met zout in ± 8 minuten beetgaar.
Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
Pel de sjalot.
Pureer de beenham met de sjalot en de crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de wijn in een steelpan.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes, van het vuur af, in de wijn op.
Roer het wijnmengsel door het hammengsel en breng op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem luchtig door het ham-wijnmengsel.
Snijd de asperges ± 2 cm langer dan de bakringen hoog zijn en snijd de rest in kleine stukjes.
Meng de stukjes door de hammousse.
Zet de aspergepunten rechtop langs de rand van de bakringen.
Schep de hammousse in de ringen en laat het in de koelkast ± 45 minuten opstijven.
Verwijder voor het serveren de ringen.
Lekker met verse toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten