Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ierse Stamppot
Porties:
2
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
aardappels
▢
½
groene kool
of 400 gram gesneden groene kool
▢
1
prei
▢
1
eetlepel(s)
vloeibare bakboter
▢
150
ml
melk
▢
nootmuskaat
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Verwarm de margarine en roerbak hierin de groene kool en de prei in een paar minuten gaar.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Meng de geroerbakte groente er door en strooi er nog wat nootmuskaat over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ingrediënten over?
Kool
: Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.
Kruidenwijzer tip:
maak de stamppot op smaak met gember, komijn, koriander en oregano.
Voedingswaarden
Calories:
495
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.3
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
Land van herkomst
Ierland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm