Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Couscous met Kip en Abrikozen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kipfilet
▢
2
theelepels
gemalen komijn
djinten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
blik
tomaten
400 gram
▢
100
gram
gewelde abrikozen
in reepjes
▢
300
gram
couscous
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met gemalen komijn, zout en peper.
Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak de gesnipperde ui en plakjes knoflook lichtbruin.
Voeg de kipblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep de tomaten met vocht en de abrikozen door het kipmengsel.
Laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur afgedekt sudderen.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng het kipmengsel op smaak met zout en peper en verdeel het met de couscous over de kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Viognier of een Sauvignon Blanc vormt een smakelijke aanvulling op de kruidige tonen van dit gerechtt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Pasta
/
Rijst