Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filippijnse runderstoofpot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olie
▢
500
gram
doorregen runderlappen
in stukken
▢
1
ui
grofgesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
chilipoeder
▢
1
pot
vleesfond
(380 ml)
▢
25
gram
rijst
▢
40
gram
pinda's
▢
250
gram
sperziebonen
schoongemaakt
▢
1
grote
aubergine
in stukjes
▢
2-3
theelepel
Thaise vissaus
▢
1-2
eetlepels
sojasaus
Instructies
In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 minuten bruinbakken.
Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten.
Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen.
Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen.
Rijst op bordje laten afkoelen.
In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen.
Rijst en pinda's door stoofvocht roeren.
Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 minuten zachtjes gaarstoven.
Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt.
Op smaak brengen met vissaus en sojasaus.
Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui.
Lekker met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Fillippijnen