Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsfrikandeau met peterselie-roomsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kalfsfrikandeau
▢
peper
▢
2
sjalotjes
▢
25
gram
boter
▢
3
dl
room
▢
30
gram
peterselie
zonder stelen
▢
200
gram
vlechtjesmacaroni
▢
1
wortel
▢
1
avocado
Instructies
Bestrooi de kalfsfrikandeau met peper en leg deze op een rooster in de oven.
Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°c.
Na 2 uur wijst de thermometer ongeveer 65°c aan en is het vlees lichtbruin en van binnen prachtig ros‚.
Laat het vlees 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
Snipper voor de saus de sjalotjes en fruit ze in de boter aan.
Voeg de room en de peterselie toe en warm de saus goed door.
Pureer de saus in een elektrische mengbeker en druk haar daarna door een zeef.
Kook de vlechtjesmacaroni in een ruime hoeveelheid water met wat zout in 12 minuten gaar.
Spoel de vlechtjesmacaroni onder de kraan af en roer er een klontje boter door.
Snijd de wortel in blokjes, blancheer die in kokend water en warm ze in de saus op.
Giet de saus op een bord.
Presenteer de avocado in blokjes gesneden aan de ene kant en leg het vlees waaiervormig aan de andere kant.
Leg de vlechtjesmacaroni in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vlees