Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolrabisoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
koolrabi
▢
50
gram
boter
▢
250
gram
aardappels
▢
1
kruidenbuiltje
▢
1
liter
bouillon
▢
1
eetlepel(s)
crême fraiche
▢
zout
peper, nootmuskaat
Instructies
Schil de koolrabi en snijd hem in plakjes.
Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes hierin tot ze zacht zijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidenbuiltje aan de koolrabi toe
en laat het geheel 25 minuten sudderen.
Verwijder het kruidenbuiltje.
Pureer de soep met een keukenmachine en breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
Lekker met uitgebakken spekjes en cro–tons.
Op dezelfde manier is een puree van koolrabi te maken.
Giet dan voor het pureren het vocht door een zeef af.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch