Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassoufflé van Astrid Veltman v2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
50
gram
bloem
▢
¼
liter
melk
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
4
ei
▢
3
ei
▢
100
gram
Gruyère
of belegen Goudse
▢
50
gram
Leerdammer
Instructies
Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Klop de dooiers los en voeg ze van het vuur af aan de saus toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
Breng dit mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
Zet dit ± 20 minuten in een matig warme oven.
De kaassoufflé is klaar als de kleur goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.
Geef er stokbrood of roggebrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel