Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassoufflé van Astrid Veltman v3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
bloem
▢
3
dl
melk
▢
100
gram
gruyère
geraspte
▢
50
gram
emmentaler
geraspte
▢
2
eetlepels
crême fraiche
▢
zout
▢
peper
▢
mespuntje
nootmuskaat
▢
4
ei
▢
1
eetlepel
boter
om in te vetten
▢
Extra nodig:
▢
een soufflévorm
of hoge ronde ovenschaal (doorsnede ± 18 cm)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en vet de vorm in.
Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Splits de eieren boven 2 kommen.
Roer van het vuur af de dooiers door de kaassaus.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
Schep het mengsel in de vorm en laat het in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzen en goudbruin bakken (= soufflé).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct met gemengde sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel