Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Omelette Roquefort
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
spinazie
▢
10
ei
▢
4
eetlepels
crême fraiche
▢
100
gram
Roquefort
Danish blue of een andere blauwschimmelkaas 3
▢
aardappels
▢
50
gram
boter
▢
peper
zout
▢
peterselie
Instructies
Was de spinazie en dep hem droog.
Smelt 25 gr boter in een koekenpan en laat de spinazie in ± 4 minuten
slinken.
Klop de eieren in een kom los en voeg peper, zout, de crème fraîche, de
spinazie en de kaas toe.
Roer alles goed door elkaar en zorg dat de kaas goed door het mengsel is
verdeeld.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem ze uit de pan.
Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het ei-spinaziekaasmengsel
toe en bak er een omelet van.
Bak zo ook de andere drie omeletten.
Serveer ze op voorverwarmde borden en strooi er de gehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas