Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dadels met stiltonmousse
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blaadjes
witte gelatine
▢
75
gram
stilton
▢
¾
dl
slagroom
▢
1
dl
rode port
▢
3
eetlepels
Aardbeien
- of bosvruchtenjam
▢
6
dadels
Instructies
Week de gelatine.
Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port.
Verwarm 1 eetlepel port.
Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in de warme port op.
Roer dit mengsel door de stilton.
Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door.
Laat de mousse in ± 1 uur opstijven.
Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten zachtjes inkoken.
Zeef de saus.
Snijd de dadels tot waaiertjes.
Spuit een toef stiltonmousse op 2 bordjes en garneer met de saus en de dadels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Nagerecht