Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Spek in de oven
Uit West-Brabant
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
een stuk gezouten en gedroogd rugspek
▢
braadslee of grote vuurvaste schotel
Instructies
Was het spek. Maak inkepingen in het zwoerd op ca. ¾ - 1 cm afstand.
Plaats het spek met het zwoerd naar boven in de schotel of braadslee.
Bak dit spek in een warme oven (175-185 °C) tot het gaar en bruin is in 1-1½ uur.
Door dit langzame bakken, bij een niet te hoge temperatuur, werd het zwoerd lekker knapperig.
Na afkoeling werden hiervan dunne plakjes gesneden en gegeten, al dan niet met peper en mosterd, op brood van ongebuild tarwemeel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Brabant /
Nederland