Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktbrood van Astrid Veltman 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
gehakt
▢
1
geraspte
ui
▢
2-3
eetlepels
paneermeel
▢
2
ei
▢
een scheutje
room
▢
zout
peper
▢
salie
▢
50
gram
basterdsuiker
▢
½
flesje
tomatenketchup
▢
een vleugje
mosterdpoeder
Instructies
Maak het gehakt met de eieren, het paneermeel, de ui, zout, peper en de fijngewreven blaadjes salie aan.
Voeg zoveel room toe dat het een smeuïg mengsel is geworden en kruid dat flink pikant.
Vul een cakeblik hiermee en bedek het gehakt met een sausje van bruine suiker, ketchup en mosterdpoeder; het sauslaagje moet ± 1 cm dik zijn.
Bak het gehaktbrood ± 1 uur in een matig warme oven (175°C).
Laat het in de vorm ± 5 minuten afkoelen voor het op een schaal op te dienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees