Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Loempia's van Astrid Veltman 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
taugé
▢
50
gram
witte kool
witte-, spits- etc.
▢
50
geschneden
selderij
▢
1
gesneden
prei
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
gram
gehakt
▢
50
gr blokjes
ham
of kippenvlees
▢
peper & zout
▢
ve-tsin
▢
olie
Instructies
Maak de groenten goed schoon en droog ze.
Fruit de knoflook en prei zachtjes in een paar eetlepels olie.
Bak het gehakt mee en roer het met een vork uit elkaar, zodat het kruimelig wordt.
Doe de overige groenten erbij en laat nog ± 3 minuten bakken, schep steeds om.
Schep tot slot de stukjes kip of ham door het mengsel.
Breng de vulling op smaak met peper, zout en een snufje ve-tsin en laat het in een
zeef uitlekken, zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.
Vul loempiavellen met dit mengsel en bak ze in wat olie krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees