Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktschotel met aardappel en tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
ongeschilde
geboende vastkokende aardappels
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
ui
▢
400
gram
gehakt
▢
2
fijngesneden
Spaanse peper
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
4
eetlepels
tomatenketchup
▢
zout
peper
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
oregano
gedroogde
▢
500
gram
tomaten
in plakken
▢
150
gr geraspte
Emmentaler
Instructies
Kook de aardappelen 20 minuten, giet ze af en laat ze uitdampen.
Pel ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik.
Bak de ui 10 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in 5 minuten rul.
Bak de Spaanse peper 3 minuten mee en voeg de mosterd, de tomatenketchup, zout, peper, het paprikapoeder en de oregano toe.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik delft van aardappelen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter.
Meng het gehaktmengsel met de helft van de tomaat en verdeel dit over de aardappelen.
Bestrooi met 3 eetlepels kaas.
Leg de rest van de aardappelen en de tomaat om en om op het gehakt en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.
Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees