Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
gedroogde
tomaten
op olie
▢
25
gram
boter
▢
100
gram
ontbijtspek
in blokjes
▢
½
liter
tomatensaus
met bacon en rode peper (potje)
▢
1
theelepel
tijm
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
⅛
liter
slagroom
▢
75
gr geraspte
belegen kaas
▢
450
gram
aardappels
golfjes / voorgekookte
▢
3
eetlepels
pesto
Instructies
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep het mengsel in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de aardappelgolfjes af.
Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel over de aardappelen.
Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm.
Lekker met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees