Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met aardappelen en gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
afkokers
▢
1
theelepel
komijn
▢
2
grote
ui
▢
100
gram
doorregen spek
▢
1
tomaat
▢
½
bosje
peterselie
▢
1
eetlepel
olie
▢
300
gram
gehakt
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel
paneermeel
▢
50
gram
belegen kaas
▢
30
gram
boter
▢
boter
voor de vorm
Instructies
Was de aardappelen en doe ze in een pan met ruim water.
Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar.
Maak de uien schoon.
Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen.
Was de tomaat, verwijder de steelaanzet en snijd hem in dunne plakjes.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes daarin.
Bak de uisnippers tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en roer door.
Rasp de kaas grof.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een vuurvaste schaal in en leg er de tomaat, de uiringen en het gehakt in laagjes in.
Eindig met een laagje aardappelen.
Verdeel er de kaas en de botervlokjes over en bak het gerecht ± 25 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees