Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane gehaktschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
500
gram
gehakt
▢
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
dl
vleesbouillon
▢
zout
▢
peper
▢
1
kg
aardappels
▢
1
courgette
▢
3
tomaten
▢
2
ei
▢
1
dl
volle yoghurt
▢
50
gram
geraspte kaas
Instructies
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui en de knoflook even aan.
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul.
Voeg de Italiaanse kruiden, de tomatenpuree en de bouillon toe en laat het geheel ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Was de courgette en de tomaten en snijd ze in plakjes.
Vet een ovenschaal in en leg 1/3 deel van de aardappelplakjes dakpansgewijs op de bodem.
Verdeel de helft van het gehakt hierover en leg er de helft van de courgette en tomaat op.
Strooi er zout en peper over.
Herhaal deze volgorde en dek de schotel af met aardappelplakjes.
Klop de eieren los met de yoghurt, de rest van de olie, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schenk het eimengsel over de schotel, strooi de kaas erover en bak de gehaktschotel in de oven in ± 45-60 minuten gaar.
Dek de schotel, als hij te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
Lekker met een gemengde groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Mediterraan