Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine-gehaktschotel met tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
rijst
▢
500
gram
gehakt
▢
1
ei
▢
1
kleine geraspte
ui
▢
1
uitgeperst teentje
knoflook
▢
zout
cayennepeper, tabasco
▢
6
eetlepels
paneermeel
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
dl
rode wijn
▢
1
dl
Tomato Frito
pakje tomatenbasissaus
▢
2
aubergine
in grove schuine stukken
▢
4
ontvelde
tomaten
in plakken
▢
2
eetlepels
geraspte kaas
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper en tabasco.
Draai er kleine balletjes van, rol ze door 3 eetlepels paneermeel en
Laat ze in de koelkast 20 minuten opstijven.
Verhit de boter en de olie samen en braad de gehaktballetjes hierin rondom aan.
Roer de wijn en de Tomato Frito erdoor en laat 5 minuten sudderen.
Kook de aubergine 5 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter met lagen rijst, gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat.
Meng de rest van het paneermeel en de kaas en bestrooi de ovenschotel hiermee.
Laat het gerecht in het midden van de oven in 20 minuten een knapperig korstje krijgen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees