Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appels uit de oven met gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
appels
bijvoorbeeld Elstar
▢
400
gram
gehakt
▢
2
beschuit
▢
1
ei
▢
1
mespunt
tijm
gedroogde
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
tomatenketchup
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de appels in de lengte, verwijder de klokhuizen en hol ze iets uit.
Maak het gehakt op de gebruikelijke manier aan met de verkruimelde beschuiten, het ei, de tijm en wat zout en peper en maak er acht balletjes van.
Leg de balletjes in de uitgeholde appels en druk ze goed aan.
Giet een laagje van 1/2 cm water in een platte ovenschaal en zet de gevulde appels er naast elkaar in.
Zet de schaal ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het gehakt gaar en goudbruin is.
Garneer met een likje tomatenketchup.
Serveer met frites en appelmoes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Reken voor kleine eters (kinderen) 1/2 appel per persoon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Ovenschotel
/
Vlees