Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Kikkererwtensoep met pasta
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
▢
1
fijngesneden wortel
▢
1
bleekselderij
▢
1
knoflook
▢
1
eetlepel
rozemarijnnaaldjes
▢
½
eetlepel
fijngesneden salie
▢
800
gram
kikkerwten
uitgelekt, uit blik
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
200
gram
penne
▢
2
tomaten
in stukjes
▢
6
eetlepels
pesto
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
40
gram
geraspte pecorino
Instructies
Verhit de olie en bak de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en salie ± 5 minuten.
Voeg de kikkererwten toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 20 minuten koken.
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Schep de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan en pureer die.
Doe de puree in de pan terug, roer er de gekookte pasta en de tomaat door en laat alles nog enkele minuten koken.
Voeg de pesto toe en breng de soep met zout en cayennepeper op smaak.
Geef de pecorino er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië